TarımsaL Forum Bilgi Merkezi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TarımsaL Forum Bilgi Merkezi

Türkiye'nin En Büyük En Kapsamlı Tarımsal Bilgi Paylaşım Platformu
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 AB Destekli Yatırım Projeleri

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
tardan

tardan


Mesaj Sayısı : 4
Rep Gücü : 0
Kayıt tarihi : 12/10/08

AB Destekli Yatırım Projeleri Empty
MesajKonu: AB Destekli Yatırım Projeleri   AB Destekli Yatırım Projeleri Icon_minitimePtsi Kas. 03, 2008 11:12 am

AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI UYGULAMA MEKANİZMASI

1. Hibe Programı Nedir?

AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla projeler desteklenmektedir. Bu çerçevede programların öncelik alanlarında belirlenecek şartlara uygun olarak hazırlanan projelerden yarışma ortamında seçilecek başarılı projeler hibeden yararlandırılmaktadır. Hibe Programlarının hazırlık ve uygulamaları DPT koordinasyonu ve yönetiminde olup, ihale aşaması Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yürütülmektedir.

2. Kimler Başvurabilir?

Finanse edilmesi talep edilen faaliyetlerin ilgili bölgesel program kapsamındaki illerin sınırları içinde yürütülmesi koşuluyla, yerel yönetimler ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunabilmektedir. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) ise doğrudan gelir artırıcı nitelikte olmayan faaliyetlerine hibe verilebilmektedir. Bu niteliğe sahip kurum ve kuruluşlar;

· Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

· KOBİ’ler,

· Sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm yerel inisiyatifler,

· Sanayi, ticaret, ziraat, meslek oda ve kuruluşları, vakıflar, dernekler, sendikalar, kooperatifler,

· Üniversiteler, araştırma enstitüleri ve eğitim kurumlarıdır. Hibe Başvuru Rehberinde aksi belirtilmedikçe kamu kurum ve kuruluşları hibeden yararlanamamakta ancak projelerin hazırlanması ve uygulanmasına destek verebilmekte, bu amaçla “iştirakçi” olabilmektedir.

3. Ne Tür Projeler Destek Alabilir?

AB Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarının hedeflerine ve belirlenen öncelik alanlarına uygun olan ve her program için özel olarak hazırlanan başvuru rehberlerinde belirtilen şartları taşıyan projeler hibe ile desteklenmektedir.

KOBİ’lerin Desteklenmesi: Tarım, imalat sanayi ve hizmetler sektörlerindeki KOBİ’lerin ihtiyaçlarına hitap edecek ve programın uygulandığı bölgenin ekonomisinin güçlendirilmesine; rekabet gücünün artırılmasına yönelik yenilikçi, gelir ve istihdam artırıcı projeler desteklenebilmektedir. Örnek proje faaliyetleri aşağıda belirtilmektedir:

· KOBİ’lerin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetleri

· Pazarlama girişimleri, fuar ve tanıtım faaliyetleri

· Tarımsal ürünlerin pazarlanmasına yönelik faaliyetler

· Turizmde gelir getirici, marka yaratıcı yenilikçi girişimler

· Teknoloji transferi ve yenilik yaratma faaliyetleri

· İnsan kaynaklarını geliştirmeye yönelik faaliyetler

Çevre ve Küçük Ölçekli Altyapı:Doğal çevrenin korunması, yönetimi ve geliştirilmesine yönelik projeler desteklenebilmektedir. Örnek proje faaliyetleri aşağıda belirtilmektedir:

· Çevre sorunlarının giderilmesine yönelik eğitim faaliyetleri ve çalışmalar

· Atık yönetimi ile kollektif tesislerin ve altyapısının inşası

· Ormanların ve nehir havzalarının korunması ve ıslah edilmesi

· Bölgenin kültür ve turizmini geliştirmeye yönelik restorasyon projeleri

Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Oluşturulması:Yerel inisiyatiflerin kollektif hareket etme kültürünün geliştirilmesine yardımcı olacak projeler desteklenebilmektedir. Örnek proje faaliyetleri aşağıda belirtilmektedir:

· Yerel yönetimler, ticaret, ziraat, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları ve diğer yerel inisiyatiflerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler

· Teknik bilgi ve deneyim alışverişinin desteklenmesine yönelik faaliyetler

· Mesleki eğitim veya müteşebbis eğitimi sağlamaya yönelik faaliyetler

· Danışmanlık veya iş destekleme faaliyetleri

· Araştırma faaliyetleri

· Kırsal kalkınma faaliyetleri

· Bölgenin iş veya turizm merkezi olarak imajını artırmayı hedefleyen nitelikteki faaliyetler

4. Ne Zaman Başvurulabilir?

AB bölgesel kalkınma programlarının her bir öncelik alanı için farklı tarihlerde “Proje Teklif Çağrıları” yapılmaktadır. Teklif çağrısı, program kapsamında hibe desteği almak üzere kişilere veya kurumlara, proje tekliflerini hazırlamalarına ve teslim etmelerine yönelik olarak yapılan çağrıdır. Teklif çağrıları, Başvuru Rehberleri ile birlikte yayımlanır. Bu rehberler; teklif çağrısının amaçları ve öncelikleri, faydalanıcıların uygunluğu ile ilgili kurallar, uygun maliyetler, değerlendirme kriterleri ve süreci, değerlendirme prosedürleri ve başarılı başvuru sahipleri için sözleşme şartlarını içerir. Proje Teklif Çağrısının ilanından sonra, projelerin geliştirilmesi ve başvuruların tamamlanması için verilen süre 60-90 gündür. Teklif çağrıları öncesinde ve sonrasında yoğun bilgilendirme kampanyaları düzenlenir ve potansiyel faydalanıcılara proje hazırlama ile ilgili eğitimler verilir. Teklif çağrıları ve bilgilendirme kampanyalarına ilişkin duyurular, DPT ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu internet sayfaları ile ulusal ve yerel basında yer alır.

5. Ne Kadar Para Talep Edilebilir?

KOBİ Hibe Programında başarılı bulunan projelere verilebilecek hibe miktarı; en fazla 100.000 Euro’dur. Başvuruda bulunacak KOBİ’lerin genelde yüzde 50 nakdi yerli katkıda (eş finansman) bulunmaları gerekmektedir. Diğer hibe programlarında da proje başvurusunda bulunacakların, teklif çağrısı başvuru rehberinde belirtilen miktarda finansman katkısında bulunması ve bunu garanti etmesi zorunludur.

6. Projeler Nasıl Değerlendirilir?

Projeler, Merkezi Finans ve İhale Birimi koordinasyonunda “Bağımsız Değerlendirme Komiteleri” tarafından, “Teklif Çağrısı Başvuru Rehberi”nde belirtilen standart değerlendirme ölçütlerine göre titizlikle değerlendirilir. Değerlendirme ölçütleri; projelerde önerilen faaliyetlerin uygunluğunu, teklifler için yapılan çağrının hedefleriyle tutarlılığını, niteliğini, beklenen faydasını, sürdürülebilirliğini ve maliyet etkinliğini kapsar. Değerlendirmede dikkate alınacak diğer önemli hususlar;

· Projelerin yürütüldüğü dönem boyunca faaliyetlerin sürdürülmesi için istikrarlı ve yeterli kaynaklara;

· Teklif edilen çalışmayı başarıyla tamamlamak için gereken profesyonel deneyim ve niteliklere sahip olmaktır.

7. Nasıl Başvurulabilir?

Başvuru için, http://www.dpt.gov.tr, www.cfcu.gov.tr ve http://www.deltur.cec.eu.int internet sitelerinden veya ilgili programın bölge ofislerinden temin edilebilecek hibe programının başvuru rehberi dikkatle incelenmeli; başvuru formu doldurulmalıdır. Bu forma, ayrıntılı proje teklifi eklenmelidir. Proje teklifinde; projenin amacı, hedef grupları, faydaları, bütçe dökümü, projenin beklenen çıktıları vb. detaylar usulüne uygun olarak yer almalıdır. Başvurular, teklif çağrısı için belirlenmiş son başvuru tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne mutlaka sunulmuş olmalıdır. Resmi yazılı bilgi talepleri de aynı adrese gönderilmelidir.

İletişim
cep:0532 484 68 80
iş :286 316 83 22
Fehim Işık
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
plusdanismanlik




Mesaj Sayısı : 6
Yaş : 42
Nerden : çorum
İş/Hobiler : ipard projeleri
Lakap : plus
Rep Gücü : 10
Kayıt tarihi : 12/01/11

AB Destekli Yatırım Projeleri Empty
MesajKonu: Geri: AB Destekli Yatırım Projeleri   AB Destekli Yatırım Projeleri Icon_minitimeÇarş. Ocak 12, 2011 12:09 pm

IPARD Proje Geliştirme, İş Planı & Fizibilite Hazırlama Eğitimi
27 – 30 Ocak 2011 İzmir
Eğitim Tarihi: 27-30 Ocak 2011 (4 Tam Gün, Perşembe - Pazar)
Eğitim Yeri: İzmir – Crowne Plaza(İnciraltı)
Eğitim Konusu: IPARD hibe programına yönelik proje fikri geliştirme, yatırım isletme planı ve fizibilite dosyası hazırlanması, proje dokümanlarının ve tüm belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanması
Eğitim Kontenjanı: 25 Kişi
Eğitime Katılım için Son Başvuru Tarihi: 15 Ocak 2011
Eğitim Ücreti: 2.500 TL + KDV
IPARD Hakkında
Avrupa Birliği (AB) aday ve potansiyel aday ülkelerin katılıma yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla, 1085/2006 sayılı Konsey Tüzüğü çerçevesinde Katılım Öncesi Yardım Aracı’nı (Instrument for Pre-Accession Assistance- IPA) oluşturmuştur. IPA desteği beş bileşeni içermektedir. Türkiye IPA tüzüğünün EK 1’inde yer alan aday ülke statüsünde olup, bütün bileşenlerden yararlanabilmektedir. IPA’nın besinci bileşeni olan Kırsal Kalkınma (IPA Rural Development- IPARD); Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemektedir. Ayrıca, tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir adaptasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. IPARD desteğinin 2007-2013 yıllarını kapsayan “Kırsal Kalkınma Programı- IPARD Programı” kapsamında uygulanması
gerekmektedir.
IPARD, öncelikli olarak 20 pilot ilde başvuru çağrısına çıkmıştır. Bir sonraki etapta 42 il program kapsamında hibe desteklerinden faydalanabilecektir. Hibe programları kapsamında projelere mali destekler 2013’e kadar her yıl artarak devam edecektir.
Hibe programının Türkiye’de yeni uygulanacak olması, gerekli teknik bilgi ve donanıma sahip çok az uzman olmasından dolayı, IPARD desteklerinin en basından itibaren Tarım ve Kırsal Kalkınma mali destekleri alanında proje geliştirme konusunda uzmanlaşmış kişiler, uzun vadede en çok aranılan uzman profilini oluşturacaktır.
IPARD Bileşenleri

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım
Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi
Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi
Kırsal Turizm
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi
Üretici Gruplarının Kurulmasına Destek
Kapsam ve Yöntem:
Eğitim kapsamında Avrupa Birliği’nin genel proje döngüsü yönetimi yaklaşımı, Tarım ve Kırsal Kalkınma alanındaki mali destekler, IPARD’ın öncelikleri ve tedbirleri doğrultusunda uzun vadede gerçekleştirilecek tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma ile ilgili çalışmalar, hibe programlarının öncelikleri doğrultusunda proje geliştirirken dikkat edilmesi gereken hususlar, projelerde puanlama ve değerlendirme kriterleri, etkili ve doğru is planı hazırlanması ve fizibilite oluşturulması için izlenecek adımlar, proje geliştirme ve yazım aşamasında pratik bilgiler, deneyimler ve dikkat edilmesi gereken hususlar olarak belirlenmiştir. Eğitimde teorik bilgilerle birlikte uygulama ve pratik çalışma ağırlıklı bir yöntem tercih edilmiştir. Projelerle ilgili örneklerin paylaşıldığı, somut proje çalışmalarının ve uygulanmış proje örnekleri üzerinden projelerdeki temel hatalar ve eksikliklerin gösterildiği, alanında uzman kişiler tarafından interaktif bir çalışma içerisinde deneyimlerini aktaracakları bir eğitim programı kurgulanmıştır. Eğitim programı kapsamında simulasyon seklinde bir projenin bastan sona tüm fizibilite, is planı ve başvuru formları adım adım hazırlanacak ve proje hazırlama sureci uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir. Avrupa Birliği projelerinde değerlendirmeci ve izlemeci olarak görev almış, tarım ve kırsal kalkınma fonlarının oluşturulması ve geliştirilmesinde kamuda ilgili görevlerinde bulunmuş uzmanlarla birlikte, is planı ve fizibilite çalışmaları oluşturulması için tarım ve hayvancılık alanında sektörel tecrübeye sahip mali danışman ve iktisatçı olan uzmanımız ile birlikte gerçekleştirilecektir. Eğitimcilerin eğitim deneyimleri, proje referansları ve özgeçmişleri talep eden katılımcılarla paylaşılacaktır.
Hedef Kitle:
- IPARD hibe destekleri konusunda uzmanlaşmak isteyen profesyoneller ve danışmanlar
- Tarımsal isletmeler, KOBİ’ler, Süt üreticileri birlikleri, Damızlık birlikleri, kooperatif gibi kurumların yöneticileri ve çalışanları
- Veteriner Hekim Odaları, Gıda Mühendisleri Odaları, Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisleri Odaları, diğer meslek örgütleri, odalar, üretici birlikleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çalışanları ve üyeleri
- Kamu personelleri
- Bireysel yatırım yapmak isteyen girişimciler
- Projelerde proje yazım ve yönetim aşamalarında görev alacak uzmanlar, akademisyenler, veteriner hekimler, mühendisler, mali müşavirler, danışmanlar
- Kariyerini bu alanda oluşturmak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar
Eğitim Programı:
Eğitim Programı, ön kayıt işlemini yaptıran katılımcılarla paylaşılacaktır. Eğitim, İzmir’de 09.00 – 18.00 saatleri arasında 4 tam gün boyunca (27-30 Ocak 2011 tarihleri arasında) gerçekleştirilecektir.
Eğitim Bedeli:
Eğitim toplam bedeli 2.500 +KDV’ dır. Eğitim bedeli 2 taksitte alınacaktır. 15 Ocak 2011 tarihine kadar eğitim bedelinin 1. taksit bedeli olan 500 Türk Lirası’nın firmamıza ait hesap numarasına yatırılması gerekmektedir. Eğitim bedelinin ikinci taksiti 27 Ocak 2011’de eğitim başlangıcında faturalandırılacaktır.
Kayıt ve Katılım:
Eğitime katılmak için müracaat etmek ve eğitimle ilgili bilgi almak için www.ipard.com.tr web sayfasındaki eğitim başvurusu bölümündeki eğitim kayıt formunun doldurulması yeterlidir. Eğitime kayıt için son tarih 15 Ocak 2011’dir. Eğitim 25 kişilik kontenjanla sınırlıdır. Katılımcı kontenjanı doğrultusunda önce gerçekleştirilen başvurular geçerli sayılacaktır. Ön başvuru sonrasında on kayıt bedeli olan 500 TL’nin firmamızın hesabına yatırılmasıyla kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Ön kayıt bedelini yatırmayan katılımcılar eğitime katılım konusunda hak iddia edemezler. Ön kayıt işlemini başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitim programı, eğitim yeri ile ilgili detaylı bilgi verilecektir.
Eğitim Bedeline Dahil olan Hizmetler:
- Eğitim Çantası
- Eğitim Notları
- Örnek Proje Dokümanları
- Konaklama ( 27,28,29 Ocak geceleri )
- Kahvaltı, Öğle Yemeği, Akşam Yemeği (Açık büfe)
- Kahve Araları & İkramlar
- Katılım Sertifikası
- Eğitimin gerçekleştirileceği otelde bulunan; SPA & Wellness Center bünyesinde bulunan açık & kapalı havuzlar, termal havuz, jakuzi, sauna, Türk hamamı, aroma terapi, buhar odaları ve fitness center etkinliklerden, eğitim saatleri dışında kalan zamanda ücretsiz faydalanma imkanları
- Havaalanı, Konak ve Alsancak’dan ücretsiz otel servisleri 30 dakika aralıklarla bulunmaktadır.
Eğitim Bedeline Dahil olmayan Hizmetler:
Ulaşım eğitim ücretine dahil değildir.
Eğitim Çalışması İle İlgili Notlar:
Öğle ve aksam yemeğinde farklı bir tercihi olan katılımcıların (vejeteryan, diyet vb.) eğitim öncesinde taleplerini bildirmeleri rica olunur. Eğitimle ilgili bilgi almak ve on başvuru işlemini tamamlamak için Eğitim Kayıt Formunu doldurmanız yeterlidir.
Gelin kendinize bir iyilik yapın. Hem mesleki olarak kendinizi geliştirerek rakiplerinizden bir adım öne geçin hem de stresten uzak, huzurlu bir eğitim görme fırsatı yakalayın.
Hakkımızda:
PLUS DANISMANLIK & IPARD PROJE OFİSİ
Avrupa Birliği projeleri hazırlayarak sektörde faaliyet göstermeye başlayan firmamız 2004 yılından bu yana uygulanan tüm hibe programlarına projeler hazırlamış ve uygulamıştır. IPARD hibe programına 2007 yılından bu yana hazırlanan firmamız, ipard markasını tescilleyerek www.ipard.com.tr adresini almaya ve IPARD PROJE OFİSİ isminde bir ofis kurmaya hak kazanmıştır. IPARD proje ofisi sadece bu programa hizmet vermektedir. Fakat firmamız tüm hibe programlarına proje hazırlama ve uygulama hizmeti vermektedir. 2004 yılından bu yana hazırladığımız ve uyguladığımız birçok proje basarı ile sonuçlanmıştır. IPARD Proje Ofisi uzman kadrosu ile hizmet vermeye başlamıştır. Kadrosunda ve çözüm ortakları içerisinde; Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, İnşaat Mühendisi, Mimar, Makine Mühendisi, Jeolog, Elektrik Mühendisi, Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir, ve Proje Uzmanları bulunmaktadır. Bu kadro ile hem proje formatında istenen is planı, başvuru formu ve fizibilite formatlarının yazabilirken hem de inşaat projeleri hazırlayabilmektedir. Böylelikle proje hazırlatmak isteyen kişilerin ayrıca bir de mühendislik hizmeti almasına gerek kalmamaktadır. IPARD PROJE OFİSİ, proje deneyimleri ve uzman kadrosu ile hizmetinizdedir.
Firmamız 2010 yılı IPARD hibe programı teklif çağırısına Çorum, Tokat, Samsun, Yozgat, Afyon ve Sivas illerine proje hazırlama hizmeti vermiş ve tüm projelerini eksiksiz ve başarılı bir şekilde sunabilmiştir. Bu deneyimler ışığında sunduğumuz eğitim hizmeti sizleri doğrudan başarıya yönlendirecektir.

Telefon:+ 90 364 224 04 12
Faks: +90 333 00 23
Adres:Çepni Mah. Hıdırlık Cad. Terlemezler İşmerkezi Kat:1 No:8 /Çorum
Email: bilgi@ipard.com.tr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AB Destekli Yatırım Projeleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» % 50 Devlet Destekli Damlama Sulama Projeleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
TarımsaL Forum Bilgi Merkezi :: TarımsaL ve HayvansaL ProjeleR :: AB DestekLi Yatırım Projeleri-
Buraya geçin: